Μπορώ να σταματήσω μια κοιλότητα να χειροτερεύει;

Εάν έχετε κοιλότητα, πιθανότατα αναρωτιέστε εάν πρέπει να την περιποιηθείτε αμέσως, εάν θα επιδεινωθεί, εάν θα μείνει στάσιμη ή ίσως ακόμη και να βελτιώσει την κατάσταση. Η κοιλότητα είναι μια μικροσκοπική τρύπα στο δόντι που σταδιακά επεκτείνεται όσο προχωρά ο χρόνος. Αυτή η μορφή τερηδόνας εμφανίζεται όταν το οξύ καταναλώνει το προστατευτικό σμάλτο των δοντιών. Μόλις αφαιρεθεί το σμάλτο, η κοιλότητα θα φάει σταδιακά το δόντι μέχρι να χτυπήσει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα του δοντιού. Έχετε τη δύναμη να μετριάζετε την επέκταση της κοιλότητας και τον πόνο, τον αποχρωματισμό και την οσμή που προκύπτει.

Βουρτσίστε το δόντι με προσοχή

Το βούρτσισμα είναι απαραίτητο για να αποτρέψετε την επιδείνωση της κοιλότητας σας. Το βούρτσισμα θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη του σχηματισμού ακόμη περισσότερων κοιλοτήτων. Μηδενίστε την κοιλότητα καθώς βουρτσίζετε για να εξαλείψετε τυχόν υπολείμματα τροφής από το σνακ ή το γεύμα σας. Αυτό το σχολαστικό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στην παρεμπόδιση της εξέλιξης της κοιλότητας.

Η ενυδάτωση θα βοηθήσει στην πρόληψη της επιδείνωσης της κοιλότητας

Ένα υπερβολικά ξηρό στόμα θα επιτρέψει τη συσσώρευση βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα. Η κατανάλωση άφθονου νερού θα διατηρήσει το στόμα σας υγρό και θα βοηθήσει στην αποτροπή της εξέλιξης της κοιλότητας.

Μια θεραπεία με φθόριο θα μετριάσει την εξέλιξη της κοιλότητας

Το φθόριο μπορεί πραγματικά να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων μέσα στο στόμα. Το φθόριο επαναμεταλλοποιεί το σμάλτο για να κάνει τα δόντια όσο πιο δυνατά γίνεται. Τέτοια ενισχυμένα δόντια είναι πολύ πιο ανθεκτικά στις κοιλότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο εντοπισμός μιας κοιλότητας στα αρχικά στάδια και η εφαρμογή μιας θεραπείας με φθόριο θα αντιστρέψει τη φθορά. Μιλήστε με τον οδοντίατρό μας σχετικά με τις θεραπείες με φθόριο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την προσέγγιση για την καταπολέμηση της εξέλιξης της κοιλότητας.

Τα ξέβγαλμα με θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσουν

Το αλμυρό νερό έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Οι επαγγελματίες στοματικής υγείας συχνά συνιστούν στους ασθενείς να χρησιμοποιούν αλμυρό νερό όταν υπάρχει πληγή ή μόλυνση στο στόμα. Το αλμυρό νερό μπορεί ακόμη και να καταστρέψει βακτήρια που οδηγούν στο σχηματισμό κοιλοτήτων. Πλύντε με αλατόνερο μόλις ανακαλύψετε ότι έχετε κοιλότητα και απλώς μπορεί να επιβραδύνει την επέκτασή της.

Ο ρόλος του κόμμεος ξυλιτόλης στην πρόληψη της επιδείνωσης της κοιλότητας

Η τσίχλα με ξυλιτόλη κάνει πολλά καλά πράγματα για το στόμα σας. Η ξυλιτόλη είναι ένα φυσικό οινόπνευμα που βοηθά στην καταστροφή των βακτηρίων και στην αποτροπή λοιμώξεων. Μασήστε τσίχλα ξυλιτόλης μετά από σνακ και γεύματα για να αποτρέψετε την επιδείνωση της κοιλότητας.

Αποφύγετε τη ραφιναρισμένη ζάχαρη για να αποτρέψετε την επιδείνωση της κοιλότητας σας

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στην κοιλότητα σας είναι η έκθεση σε οξύ. Μην καταναλώνετε ζαχαρούχα ποτά ή τρόφιμα αφού ανακαλύψετε ότι έχετε κοιλότητα. Οι κοιλότητες που προκύπτουν από βακτήρια που δημιουργούν οξύ θα συνεχίσουν να επεκτείνονται μόνο εάν περιβάλλονται από το οξύ της ζάχαρης.

Εάν έχετε λαχτάρα για κάτι ζαχαρούχο, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αμέσως μετά την απόλαυση. Όταν είναι δυνατόν, καθαρίστε τα δόντια σας με νήμα και οδοντόκρεμα για να αποτρέψετε την επιδείνωση της κοιλότητας.