Τι να ρωτήσετε έναν οδοντίατρο με οδοντοστοιχίες με υποστήριξη εμφυτευμάτων πριν από τη διαδικασία

Καθώς η δημοτικότητα των οδοντοστοιχιών που υποστηρίζονται με εμφυτεύματα συνεχίζει να αυξάνεται, ένας αυξανόμενος αριθμός οδοντιατρικών ιατρείων τις προσφέρουν στους ασθενείς τους. Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα είναι ένα ξεχωριστό προσθετικό αφού συνδυάζουν εμφυτεύματα και οδοντοστοιχίες για να δημιουργήσουν μια εξαιρετική λύση για όσους έχουν χάσει τα περισσότερα από τα πραγματικά δόντια τους.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται με εμφυτεύματα

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που σκέφτονται να κάνουν εμφυτεύματα, πιθανότατα έχετε μια λίστα με ερωτήσεις σχετικά με αυτά τα προσθετικά και τι συνεπάγεται η λήψη τους. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει μερικές από τις συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις συσκευές:

Είναι η σωστή επιλογή για εσάς;

Οι ασθενείς πρέπει να έχουν πολύ υγιή ιστό γνάθου προτού εγκατασταθούν τα εμφυτεύματα. Αυτός ο ιστός της γνάθου είναι αυτός που κρατά το εμφύτευμα στη θέση του μετά την εγκατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι ο ιστός της γνάθου συνήθως επιδεινώνεται όταν ένα άτομο έχει χάσει ένα δόντι και τις ρίζες του. Οι επιλογές αντικατάστασης δοντιών που λείπουν, όπως γέφυρες και εμφυτεύματα, δεν αντιμετωπίζουν την απώλεια οστικού ιστού, επομένως όσοι έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά για κάποιο διάστημα ενδέχεται να μην έχουν αρκετό οστικό ιστό για εμφυτεύματα.

Ο ιστός της γνάθου ενός ασθενούς μπορεί να ενισχυθεί με την εκτέλεση οστικών μοσχευμάτων. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να ανακάμψει.

Τα εμφυτεύματα πρέπει να αντικαθίστανται συχνά;

Απολύτως όχι! Τα εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι λύσεις μακράς διαρκείας και μπορούν να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή με καλή στοματική υγιεινή. Η κορώνα που προσαρτάται στο εμφύτευμα έχει διάρκεια ζωής πάνω από 20 χρόνια.

Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα απαιτούν ειδικό καθαρισμό;

Όχι. Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα δεν χρειάζονται ειδική συντήρηση εάν συγκρατούνται μόνιμα στη θέση τους με εμφυτεύματα. Ο χρήστης χρειάζεται απλώς να βουρτσίζει και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα, όπως τους έχει συμβουλεύσει ο οδοντίατρός του. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά από τις παραδοσιακές οδοντοστοιχίες που πρέπει να καθαρίζονται και να εμποτίζονται σε διάλυμα οδοντοστοιχίας καθημερινά.

Είναι τα εμφυτεύματα καλά για την υγεία σας;

Τα εμφυτεύματα έχουν την ίδια λειτουργία με τις ρίζες ενός φυσικού δοντιού. Αποτρέπουν τη διάσπαση του ιστού των οστών της γνάθου διατηρώντας τον διεγερμένο. Αυτό στέλνει ένα σήμα ότι ο οστικός ιστός είναι ακόμα χρήσιμος, επομένως το σώμα τον διατηρεί.

Πόσο άνετες είναι οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται είναι σταθερά προσκολλημένα στο οστό της γνάθου του ασθενούς, έτσι οι οδοντοστοιχίες συγκρατούνται σφιχτά στη θέση τους. Οι παραδοσιακές οδοντοστοιχίες αγκυρώνονται μόνο με δυνάμεις αναρρόφησης και κόλλες, κάτι που συχνά οδηγεί στο να γλιστρήσει η συσκευή στο στόμα του χρήστη. Αυτό μπορεί να κάνει απλές εργασίες όπως το φαγητό ή η ομιλία πολύ πιο δύσκολες.

Οι παραδοσιακές οδοντοστοιχίες που κινούνται γύρω από το στόμα ενός ατόμου μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πληγές και κοψίματα.

Τι είδους εμφύτευμα θα χρησιμοποιηθεί;

Τα εμφυτεύματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από τιτάνιο, αλλά μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από υλικά όπως το ζιρκόνιο. Ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει τον ασθενή και θα καθορίσει ποιος τύπος εμφυτευμάτων θα του ταιριάζει καλύτερα. Ο ασθενής έχει επίσης λόγο όταν πρόκειται να καταλάβει τι είδους εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται.