Πόσο διαρκεί το οδοντικό δέσιμο;

Πολλές επαναστατικές οδοντιατρικές θεραπείες αντικαθιστούν πλέον τις συμβατικές μεθόδους. Η οδοντιατρική συγκόλληση είναι μια από εκείνες τις προηγμένες οδοντιατρικές επεμβάσεις που έχουν αποδειχτεί ως λύση σε πολλά αισθητικά οδοντικά προβλήματα. Με μια επανορθωτική λειτουργία αυτής της διαδικασίας, οι οδοντίατροι μπορούν τώρα να βελτιώσουν εύκολα την εμφάνιση των δοντιών, χαρίζοντάς σας ένα πλατύ και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελο. Η οδοντική συγκόλληση είναι μια χειρουργική επέμβαση μίας επίσκεψης και πολύ οικονομική.

Παρόλο που έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα, αυτή η θεραπεία δεν έχει μακροχρόνια οφέλη όταν συγκρίνετε τα αποτελέσματά της με άλλες οδοντιατρικές επεμβάσεις αποκατάστασης. Αυτό δεν κάνει τη θεραπεία συγκόλλησης μια άθλια επιλογή. μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα να διαρκούν για τουλάχιστον δύο χρόνια μαζί με τα άλλα οφέλη του. Ωστόσο, όπως και άλλες θεραπείες, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλα τα πιθανά αποτελέσματα μιας τέτοιας οδοντιατρικής διαδικασίας προτού την επιλέξετε.

Τι είναι το Δέσιμο νήματος;

Η διαδικασία αναφέρεται σε μια τεχνητή εφαρμογή σύνθετης ρητίνης σε σωματικά κατεστραμμένα και αποχρωματισμένα δόντια. Αντίθετα, αυτή η πλαστική ρητίνη συνδυάζεται με το χρώμα των δοντιών σας. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε bonding για λόγους όπως σπασμένα, πελεκημένα ή σάπια δόντια. Το καλλυντικό διάλυμα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για το σύνταγμα στοματικής φροντίδας σας.

Πόσο διαρκεί;

Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει θεραπεία συγκόλλησης για πολλαπλές αισθητικές λειτουργίες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε όψεις πορσελάνης και σύνθετη ρητίνη για τη διόρθωση ρωγμών σε ένα δόντι, τσιπς πλήρωσης και σοβαρά προβλήματα αποχρωματισμού των δοντιών. Εάν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για καπλαμά, οι οδοντίατροι σας μπορεί να σας προτείνουν τη συγκόλληση ως εναλλακτική λύση σε άλλες ακριβές οδοντιατρικές θεραπείες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οδοντική συγκόλληση μπορεί να σας κοστίσει λιγότερο, αλλά έχει διάρκεια ζωής από τέσσερα έως δώδεκα χρόνια. Αυτή η διάρκεια ζωής ποικίλλει από άτομο σε άτομο, καθώς η μακροζωία αυτών των οδοντικών βελτιώσεων εξαρτάται από τη ρουτίνα της στοματικής σας υγιεινής.

Σύνθετα γεμίσματα

Αυτή η επιλογή είναι μια από τις πιο εκπληκτικές εφαρμογές θεραπείας συγκόλλησης. Οι άνθρωποι το επιλέγουν για γεμίσματα με φυσική εμφάνιση. Τα σύνθετα γεμίσματα είναι μια εναλλακτική λύση υψηλής ποιότητας στα μεταλλικά γεμίσματα που αρχίζει να φθείρεται μετά από ένα χρόνο. Δίνει στα δόντια σας μια αντιαισθητική γκριζωπή απόχρωση.

Αντίθετα, εάν ο οδοντίατρός σας έχει επιλέξει ένα σύνθετο σφράγισμα που ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα των δοντιών σας, δεν θα διαρκέσει περισσότερο από πέντε χρόνια.

Γιατί το οδοντικό δέσιμο δεν διαρκεί πολύ;

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ για τους ακόλουθους λόγους:

Τρώγοντας σκληρές καραμέλες ή παγάκια καταπολεμά το σύνθετο καρότσι
Η κατανάλωση κολλωδών αντικειμένων καταστρέφει την οδοντική συγκόλληση
Η υπερβολική κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη όπως ο καφές και το τσάι
Ανεπαρκής χρήση αλκοολούχων ποτών όπως το κόκκινο κρασί
Συνολικά, η οδοντική συγκόλληση με σύνθετη γέμιση είναι λιγότερο ακριβή και ανώδυνη διαδικασία, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθήσετε καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής όπως οι ακόλουθες:

Να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά (όχι έντονα)
Φροντίζοντας να καθαρίζετε τακτικά τα δόντια σας με οδοντικό νήμα με τη σωστή τεχνική
Αλλάζετε τη βούρτσα σας κάθε τρεις μήνες
Χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα
Το να πηγαίνετε για τακτικούς ελέγχους για τη σύνθετη συγκόλλησή σας είναι απαραίτητο για να είναι μακράς διαρκείας