Πώς λειτουργούν οι οδοντιατρικές γέφυρες;

Οι οδοντικές γέφυρες χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν τα κενά στο χαμόγελο ενός ατόμου. Είναι μια εξαιρετική λύση για όσους έχουν χάσει πολλά δόντια αλλά δεν είναι έτοιμοι ούτε για εμφυτεύματα ούτε για οδοντοστοιχίες. Οι γέφυρες έχουν δύο κύρια μέρη: ένα σετ στεφάνων που τοποθετούνται στα δύο πραγματικά δόντια που βρίσκονται πιο κοντά και στις δύο πλευρές του διακένου και ένα σύνολο τεχνητών δοντιών που ονομάζονται πόντικες. Οι κορώνες που χρησιμοποιούνται ως άγκυρες ονομάζονται κολοβώματα.

Τι να περιμένετε όταν παίρνετε οδοντιατρικές γέφυρες

Ένας από τους λόγους που μερικοί άνθρωποι επιλέγουν μια οδοντική γέφυρα αντί για εμφυτεύματα είναι το γεγονός ότι δεν απαιτεί χειρουργικές επεμβάσεις. Η εγκατάσταση τους είναι μια απλή, απλή διαδικασία και οι οδοντίατροι μπορούν να παρέχουν ηρεμιστικά σε ασθενείς που έχουν οδοντιατρικές φοβίες για να κάνουν την επίσκεψή τους μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Ο οδοντίατρος ξεκινά παίρνοντας ένα αποτύπωμα από το στόμα του ασθενούς και το στέλνει σε ένα εργαστήριο όπου γίνεται η γέφυρα και οι στεφάνες που θα χρησιμοποιηθούν ως κολοβώματα. Ο οδοντίατρος θα δώσει στον ασθενή μια δόση αναισθητικού και θα προετοιμάσει τα δύο δόντια που θα στεφανωθούν αφαιρώντας οποιοδήποτε τμήμα του σμάλτου που θα εμποδίσει τις στεφάνες να εφαρμόζουν σωστά.

Ο ασθενής συνήθως τοποθετείται με μια προσωρινή κορώνα και αποστέλλεται στο δρόμο του. Όταν οι κορώνες και η γέφυρα είναι έτοιμα, ο ασθενής καλείται για δεύτερο ραντεβού. Οι προσωρινές κορώνες θα αφαιρεθούν κατά το δεύτερο ραντεβού και θα τοποθετηθούν οι προσαρμοσμένες κορώνες και γέφυρα.

Ανάρρωση μετά την εγκατάσταση μιας οδοντικής γέφυρας

Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει πολύ πόνο, καθώς ο ασθενής λαμβάνει μια δόση αναισθητικού πριν προετοιμαστούν τα δόντια του για τις στεφάνες. Ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί πόνο όταν τελειώσει το αναισθητικό, αλλά αυτό θα πρέπει να υποχωρήσει μέσα σε λίγες ημέρες. Τα μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα και οι παγοκύστες είναι συνήθως αρκετά για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ενόχληση που αντιμετωπίζετε μετά τη λήψη οδοντιατρικών γέφυρων. Οι ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον οδοντίατρό τους εάν αισθανθούν σοβαρό πόνο μετά την εγκατάσταση του.

Εκτός από την ήπια ενόχληση που βιώνουν ορισμένοι, οι ασθενείς είναι ελεύθεροι να τρώνε μια μεγάλη ποικιλία τροφών. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιμείνετε σε μαλακές τροφές για τις πρώτες 24 ώρες όσο πήζει το οδοντικό τσιμέντο.

Οφέλη

Υπάρχουν πολλά οφέλη που έρχονται με τις γέφυρες. Αυτά περιλαμβάνουν:

Το χαμόγελο του χρήστη αποκαθίσταται
Η λειτουργία των χαμένων δοντιών αποκαθίσταται
Εμποδίζει τα εναπομείναντα φυσικά δόντια να βγουν από τις σωστές τους θέσεις
Φαίνεται εντελώς φυσικό
Αποτρέπει την αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου του ατόμου λόγω της έλλειψης δοντιών

Αποκαταστήστε το χαμόγελό σας και πολλά άλλα

Η αποτυχία αντικατάστασης των δοντιών που λείπουν κάνει περισσότερα από το να καταστρέφει την εμφάνιση του χαμόγελου σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα ευθυγράμμισης και αλλαγές στο πρόσωπό σας. Σας περιορίζει από το να τρώτε τα πράγματα που σας αρέσουν και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να μιλάτε σωστά.