Οι καπλαμάδες προστατεύουν τα δόντια από την κοιλότητα;

Σκέφτεστε να αποκτήσετε καπλαμά και ψάχνετε για λίγες περισσότερες πληροφορίες για αυτούς; Όσο περισσότερο καταλαβαίνετε για οποιεσδήποτε αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις σκέφτεστε να κάνετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να βιώσετε επιτυχία με αυτές. Για παράδειγμα, ενώ η λήψη οδοντικών όψεων είναι μια κοινή επιλογή μεταξύ εκείνων που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους όταν χαμογελούν, συχνά δεν συνιστώνται σε όσους έχουν διαγνωστεί με βρουξισμό. Για να καταλάβετε εάν οι οδοντικές όψεις θα σας ταιριάζουν ή όχι, είναι απαραίτητο να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν επαγγελματία οδοντίατρο.

Τι είναι οι καπλαμάδες;

Η τοποθέτηση καπλαμάδων στα δόντια είναι μια κοινή αισθητική οδοντιατρική διαδικασία που μπορεί να διορθώσει μια ποικιλία αισθητικών οδοντιατρικών προβλημάτων. Συνήθως αποτελούνται από λεπτά κοχύλια πορσελάνης που συνδέονται απευθείας στο μπροστινό μέρος ενός δοντιού για να βελτιώσουν την εμφάνισή του. Επειδή είναι τόσο λεπτά και με φυσική όψη, μπορούν να κρύψουν ρωγμές και ρινίσματα στα δόντια και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα δόντια να φαίνονται πιο ίσια. Ένας έμπειρος οδοντίατρος θα συζητήσει προσεκτικά όλες τις επιλογές που έχει ο κάθε ασθενής ξεχωριστά, ώστε να κατανοήσει πλήρως τις επιλογές του όταν πρόκειται για τη βελτίωση του χαμόγελου του.

Πώς σχηματίζονται οι κοιλότητες;

Ενώ όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να βουρτσίζουν και να βουρτσίζουν τα δόντια τους κάθε μέρα, δεν καταλαβαίνουν όλοι πώς σχηματίζονται οι κοιλότητες. Οι κοιλότητες σχηματίζονται όταν η πλάκα αφήνεται να δημιουργηθεί πάνω στα δόντια για κάποιο χρονικό διάστημα. Η πλάκα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν βακτήρια στο στόμα, μαζί με τυχόν σάκχαρα και άμυλα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται, κολλάνε στα δόντια. Υπάρχουν οξέα μέσα στην πλάκα που θα αρχίσουν να τρώνε και τελικά θα διαλύσουν το σμάλτο ενός δοντιού, καθιστώντας απαραίτητη την αφαίρεση της πλάκας το συντομότερο δυνατό με το βούρτσισμα των δοντιών. Μόλις τεθεί σε κίνδυνο το σμάλτο ενός δοντιού, είναι συχνά θέμα χρόνου να δημιουργηθεί μια κοιλότητα.

Οι καπλαμάδες προστατεύουν τα δόντια από τερηδόνα;

Όχι, οι καπλαμάδες δεν προστατεύουν τα δόντια από την εμφάνιση τερηδόνας. Όταν κάποιος παίρνει όψεις σε ένα ή περισσότερα από τα δόντια του, πρέπει να φροντίζει για τις όψεις του ακριβώς όπως θα έκανε τα κανονικά του δόντια. Αν δεν γίνει σωστό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος, τότε είναι σίγουρα πιθανό κάποιος να διαγνωστεί με κοίλωμα παρόλο που έχει καπλαμάδες στα δόντια του.

Είστε έτοιμοι να πάρετε καπλαμά;

Αποφασίσατε ότι οι καπλαμάδες είναι η ιδανική επιλογή για εσάς; Εάν είστε έτοιμοι να βελτιώσετε την εμφάνισή σας όταν χαμογελάτε επειδή έχετε μία ή περισσότερες ατέλειες στα μπροστινά δόντια σας, τότε το επόμενο βήμα σας είναι να κλείσετε ένα ραντεβού για συμβουλευτική. Φανταστείτε πόση αυτοπεποίθηση θα νιώθετε όταν χαμογελάτε αφού έχετε διορθώσει οποιοδήποτε αισθητικό οδοντικό πρόβλημα.