4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σχετικά με τις επιλογές για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν

Είναι εκπληκτικό το ποσοστό αυτοπεποίθησης που προέρχεται από τις επιλογές για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Η απουσία ενός δοντιού ή ακόμα και πολλών δοντιών μπορεί να κάνει τις καθημερινές εργασίες, όπως το φαγητό και την ομιλία, πιο δύσκολες από ό,τι πρέπει. Για όσους υποφέρουν από αυτό, το να έχουν απλώς τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις επιλογές μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή τους. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές διαθέσιμες επιλογές λόγω των οδοντιατρικών εξελίξεων για να ανακτήσετε την αυτοπεποίθηση μέσω ενός χαμόγελου. Μην μπείτε απροετοίμαστοι. Ακολουθούν τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

Ποιες επιλογές αντικατάστασης είναι διαθέσιμες για εμένα;

Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σχετικά με τις επιλογές για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν. Το να γνωρίζετε τι είναι διαθέσιμο μπορεί να σας βοηθήσει και ο οδοντίατρός σας αποφασίζει ποιο να διαλέξετε. Ορισμένες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν οδοντικά εμφυτεύματα, σταθερές γέφυρες και αφαιρούμενες μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες.

Υπάρχει κάποιο κόστος από την τσέπη;

Θέλετε πάντα να είστε προετοιμασμένοι έγκαιρα, οπότε θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τι μπορεί να καλύψει η ασφάλιση και εάν πρέπει να πληρώσετε οποιοδήποτε κόστος από την τσέπη σας. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την επιλογή της καλύτερης επιλογής για εσάς τόσο προσωπικά όσο και οικονομικά. Γνωρίζοντας εάν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι από την τσέπη σας, θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε και να εξοικονομήσετε χρήματα τώρα προετοιμάζοντας τη μεγάλη μέρα.

Πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία και θα χρειαστώ άδεια;

Είναι σημαντικό να καταλάβετε εάν θα χρειαστεί να έχετε ελεύθερο χρόνο από την εργασία ή άλλες δραστηριότητες και ποια περίοδος αποκατάστασης θα υπάρξει. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας εξηγήσει περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία και το είδος του χρόνου αποκατάστασης που μπορεί να χρειαστεί για να σας βοηθήσει να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Αυτό θα σας επιτρέψει να καλύψετε το χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση και να υπολογίσετε το πρόγραμμα του σπιτιού και της οικογένειάς σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη μετέπειτα φροντίδα;

Μετά τη διαδικασία, θα χρειαστεί να μάθετε περισσότερα για το πώς να φροντίζετε το νέο σας χαμόγελο. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας σχετικά με τη μετέπειτα φροντίδα κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσής σας, αλλά επίσης, αφού θεραπεύσετε, τι είδους φροντίδα πρέπει να παρέχετε στα νέα δόντια σας. Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα που μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης και στο μέλλον, καθώς και τους τύπους τεχνικών ή μεθόδων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας υγιές.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να μην κάνεις τίποτα είναι μια βιώσιμη επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Τα ελλείποντα δόντια δεν επηρεάζουν μόνο την αυτοπεποίθησή σας αλλά και την υγεία σας. Μπορεί να αρχίσετε να χάνετε τη δύναμη των οστών στο στόμα και τη γνάθο και τα εναπομείναντα δόντια σας μπορεί να αρχίσουν να μετατοπίζονται για να χωρέσουν το κενό, προκαλώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στο μέλλον. Αντί λοιπόν να περιμένετε, επενδύστε στο μέλλον σας σήμερα. Το χαμόγελό σας είναι μια επένδυση που πραγματικά αξίζει.